U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Loaded puree met citroen & limoen gremolata

15 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 375 g Aviko Aardappelpuree
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 3 takjes (platte) peterselie
  • Rasp

Bereiding:

  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  • Boen de citroen en de limoen schoon. Rasp de gele en groene schil van de vruchten. Rasp ook de knoflook fijn.
  • Meng de citroen- en limoenrasp met de knoflook en de olijfolie. Hak de peterselie grof en schep met de pijnboompitten door het oliemengsel (gremolata).
  • Schep de aardappelpuree op een schaal. Verdeel er de gremolata over en bestrooi met peper naar smaak.
  • Kom binnen en schuif aan! Met een basisrecept en verschillende toppings maak je voor elk wat wils.
  • Tip: Serveer bij de aardappelpurees ook wat schaaltjes met biefstuk, kipfilet, worstjes en/of groenten.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 265 kcal
  • 22 g vet waarvan 5 g verzadigd
  • 14 g koolhydraten
  • 2 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 0,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen