Loaded puree met citroen & limoen gremolata
15 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
- Boen de citroen en de limoen schoon. Rasp de gele en groene schil van de vruchten. Rasp ook de knoflook fijn.
- Meng de citroen- en limoenrasp met de knoflook en de olijfolie. Hak de peterselie grof en schep met de pijnboompitten door het oliemengsel (gremolata).
- Schep de aardappelpuree op een schaal. Verdeel er de gremolata over en bestrooi met peper naar smaak.
- Kom binnen en schuif aan! Met een basisrecept en verschillende toppings maak je voor elk wat wils.
- Tip: Serveer bij de aardappelpurees ook wat schaaltjes met biefstuk, kipfilet, worstjes en/of groenten.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 265 kcal
- 22 g vet waarvan 5 g verzadigd
- 14 g koolhydraten
- 2 g eiwit
- 2 g vezels
- 0,6 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen